FĂNICĂ BÎRLĂ, DECLARAT INCOMPATIBIL! Viceprimar și angajat la o firmă de transport, în același timp

0
165

Consilierul local social-democrat Fănică Bârlă, fost viceprimar al municipiului și primar interimar în perioada martie-iulie 2016, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Inspectorii susțin că, în perioada iulie 2013-februrie 2016, acesta s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Buzău, dar a fost și angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport.
„În perioada 11 iulie 2013–20 februarie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la S.C. Envient S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.Funcția de primar și viceprimar este incompatibilă cu: (…) lit c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia (…); lit d) funcția de administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor sau orice funcție de conducere ori de execuție la societățile comerciale (…); lit g) calitatea de comerciant persoană fizică”
Fănică Bârlă susține că a aflat din presă de acuzațiile aduse de Agenția Națională de Integritate, dar acestea nu sunt întemeiate. În plus, fostul viceprimar este decis să conteste raportul ANI și să își caute dreptatea în justiție.
Conform legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ