FĂRĂ APĂ CURENTĂ ȘI CANALIZARE

0
66

În anul 2018, încă sunt multe localități din județul Buzău care nu au apă curentă și canalizare. Aceasta este o primă piedică în punerea în practică a punctelor aflate în Planul local de Acțiune pentru Mediu. O bilă neagră pentru județul nostru o reprezintă lipsa sistemului integrat de gestionare a deșeurilor.
Singurele investiții pentru protecția mediului derulate, în ultimii cinci ani, în județul Buzău sunt proiectele de introducere de rețele de apă potabilă și canalizare în zeci de comune. Dar oficialii de la Protecția Mediului au rezerva că există în continuare localități fără sistem de apă de canalizare și atrag atenția că mai trebuie realizate astfel de investiții astfel încât să fie respectate normele și termenele impuse de Uniunea Europeană.
Cea mai mare problemă de mediu rămâne lipsa unui sistem intergat de management al deşeurilor din judeţul Buzău. La puncte slabe a fost trecută şi nerealizarea rutelor ocolitoare pentru traficul industrial şi de tranzit, în mediul urban.
Agenţia de Mediu va întocmi un nou plan de acţiune pentru următorii ani, document ce va cuprinde sarcini precise pentru autorităţi cu privire la proiectele ce trebuie implementate.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ