FĂRĂ APĂ METEORICĂ, PE FACTURILE BUZOIENILOR

0
141

Veste nesperat de bună pentru buzoieni si râmniceni. De luna viitoare, nu vor mai plăti apa de ploaie. Decizia a fost adoptată în cadrul sedintei de astăzi a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008. Astfel cantitate de apă meteorică va fi eliminată definitiv din facturile persoanelor fizice, iar pentru firme aceasta a fost redusă cu 30%. Decizia ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie.

Mesajului vicepremierului Marcel Ciolacu, venit în urmă cu două săptămâni, prin care solicita eliminarea cantității de apă meteorică din facturile buzoienilor și a râmnicenilor nu a rămas fără urmări. În ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, organismul care conduce Compania de Apă, toți membrii au votat ”pentru” la proiectul privind eliminarea apei provenită din preicpitații din facturile persoanelor fiizce din Buzău și Râmnicu Sărat, respectiv diminuarea cu 30% în cazul persoanelor juridice.

Adunarea Generală a Acționarilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” a adoptat cu unanimitate de voturi modificarea în cauză, care, în fapt, se traduce prin aceea că persoanelor fizice din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, incluzând aici și asociațiile de proprietari, nu li se va mai factura acest serviciu, iar persoanele juridice din aceleași unități administrativ-teritoriale vor plăti facturi mai mici cu 30 la sută. După adoptarea acestei modificări, consiliile municipale din Buzău și Râmnic vor trebui să adopte hotărâri în acest sens, pentru ca măsura respectivă să devină operațională.

Buzoienii nu vor mai plăti facturi pentru apa meteorică! Îi felicit pe toți cei care au participat și au luat această decizie în ședința de azi a Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Buzău 2008”. Tot prin hotărârea de astăzi, agenții economici și celelalte instituții vor plăti tarife mai mici cu 30% pentru apa meteorică. Este o măsură foarte bună și așteptată de către cetățeni, dar care va încuraja și mediul de afaceri din județul nostru.Sper ca în cel mai scurt timp să se întrunească în ședințe extraordinare și consiliile locale municipale din Buzău și Râmnicu Sărat pentru a formaliza această decizie, astfel încât să o putem aplica chiar de la 1 septembrie, a scris vicepremierul Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

Președintele ADI Buzău 2008, Petre Emanoil Neagu a precizat, la finalul ședinței, că această decizie nu a venit în urma unei presiuni politice, ci a fost necesară parcurgerea unor pași legali care să conducă la adoptarea acestei hotărâri, de mult așteptată de cetățenii din Buzău și Râmnicu Sărat.

La rândul său, directorul Companiei de Apă a afirmat că deocamdată nu poate aprecia nivelul pierderilor pe care societatea le va avea după adoptarea acestei hotărâri și a admis că ar putea avea loc chiar și reduceri de personal sau se poate renunța la prestarea unor servicii.

Primarul Constantin Toma nu a făcut niciun comentariu legat de această decizie, fiind primul membru al Asociației care a părăsit sala de ședințe. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ