FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE! DACĂ NU SE PREVĂD LOCURI DE PARCARE

0
160

Adio autorizație de contrucție dacă proiectul nu prevede și un număr minim de parcări. Zece consilieri locali municipali au pus la punct un proiect de hotărâre prin care imobilele care se vor construi în municipiu trebuie să aibă și locuri de parcare.
Numărul minim de locuri de parcare va fi stabilit în funcție de scopul investiției. Spre exemplu pentru clădirea uneiu firme, documentația tehnică trebuie să prevadă minim un loc de parcare dacă firma are între 10 și 40 de angajați. Băncile ar trebui să își amenajeze cîte un loc de parcare la 20 de angajați și minim 10 locuri pentru clienți. Și restaurantele au fost prinse în acest proiect.
Din păcate, proiectul vine prea târziu în special pentru zonele în care s-au înființat mai multe unități de alimentație publică. Un astfel de exemplu se poate găsi la intersecția dinstre Spiru Haret și Bd. Bălcescu, unde se produc frecvent ambuteiaje.
Cei 10 consilieri locali, de la PNL, PMP, PSRo și independentul C-tin Ionescu propun interzicerea emiterii autorizației de construire, dacă proiectul construcției nu prevede și locuri de parcare.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ