FĂRĂ BILETE LA ȘOFER

0
341

Călătorii nu mai pot cumpăra bilete de la șofer. Este decizia operatorului de transport Trans Bus, după mai multe reclamații venite de la oameni. Aceștia se declarau nemulțumiți de faptul că prețul unei călătorii este mai mare atunci când achiziționează biletul de la conducătorul auto. Pentru a elimina tensiunile, conducerea societății a decis să renunțe la această practică.
Pe lângă tonete și chioșcuri de ziare, călătorii care alegeau să circule cu mijloacele de transport ale Trans Bus aveau posibilitatea să își achiziționeze bilet și de la șofer. Facilitatea se adresa în special călătorilor care, fie din grabă, fie pentru că au uitat, nu aveau bilet la urcarea în autobuz, situație în care riscau să fie amendați. Însă, de-a lungul timpului, călătorii s-au declarat nemulțumiți de această practică pe motiv că prețul unei călătorii este mai mare atunci când biletul este achiziționat de la șofer. Prin urmare, conducerea Trans Bus a decis să elimine acest serviciu.
Facilitatea a fost eliminată de câteva zile, iar acum călătorii își pot achiziționa bilete doar de la tonetele amplasate în stații, de la revânzători sau pot plăti călătoria prin SMS. Este de așteptat ca, odată exclusă posibilitatea de a lua bilet de la șofer, să crească și cazurile de călători frauduloși. Totodată, Trans Bus ia în calcul posibilitatea de a monta în autobuze un dispozitiv electronic pentru a achita biletele cu cardul.
Posibilitatea de a achiziționa bilete de la șofer a fost eliminată de la 1 aprilie.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ