FĂRĂ CANALIZĂRI ȘI STAȚII DE EPURARE

0
113

Riscăm să fim din nou sancționați de Comisia Europeană, iar Buzăul poate suferi cel mai mult din cauza faptului că administrațiile buzoiene nu au reușit să asigure oamenilor, nici până la această dată, sistem de canalizare și stații de epurare a apelor. În aceste context, ne paște procedura de de infringement, adică, în baza tratatelor UE, Comisia poate iniția proceduri judiciare, numite proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, împotriva unui stat membru, respectiv împotriva României, care nu aplică legislația UE. Iar Buzăul se află cu un număr mare de primării pe lista celor care nu au îndeplint măsurile asumate la momentul aderării României la Uniunea Europeană.
Pe ultima sută de metri nu se poate face mare lucru, mai ales că nu s-au găsit soluții pentru atragerea de fonduri. Procedurile au început în 2002, iar din 2006, de când ne-am luat angajament în fața UE, lucrurile trebuiau demarate. Unele administrații au făcut-o, dar cele mai multe nu.
Legislația în acest domeniu a fost modificată în anul 2006 și prevede ca toate localitățile cu peste 2.000 de locuitori trebuiau să aibă stații de epurare, iar termenul final era 30 decembrie 2018.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ