FĂRĂ DEZINFECȚIE ÎN AUTOBUZE ȘI CLASE

0
89

Acțiunea autorităților de la Iași, în care toate tramvaiele și troleibuzele sunt dezinfectate zilnic pentru a elimina pericolul de contaminare cu virus gripal a fost adusă în discuție și la Buzău. Reprezentanții municipalității au întrebat dacă este necesară o astfel de acțiune, în această perioadă, dar se pare că spălatul cu mopul care se face la finalul fiecărei curse ar fi suficient. Nici clasele în care învață copiii nu vor fi dezinfectate în perioada vacanței intersemestriale.
În timp ce cazurile de gripă se înmulțesc de la o zi la alta, autoritățile sanitare din Buzău își păstrează calmul, încercând să nu creeze panică printre oameni. În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, viceprimarul Ionuț Apostu a întrebat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică dacă este nevoie de o dezinfecție a mijloacelor de transport în comun, zilnic.
Întrebarea viceprimarului vine ca urmare a situației prezentate în presă de la Iași, unde toate cele 200 de tramvaie şi troleibuze sunt dezinfectate în fiecare zi, ca să fie eliminat pericolul de contaminare. Autoritățile sanitare buzoiene consideră că o astfel de măsură nu se impune acum.
Pentru că elevii vor intra în vacanță timp de o săptămână, autoritățile locale s-au gândit că ar fi benefică o dezinfecție a tuturor sălilor de curs, astfel încât, odată cu revenirea copiilor la școală, mediul în care învață să fie unul curat. Deocamdată astfel de acțiuni s-au efectuat doar în unitățile în care s-au declarat focare de infecții respiratorii.
Până acum, la nicio școală sau grădiniță din Buzău nu au fost suspendate cursurile ca urmare a izbucnirii unor focare de gripă, dar absenteismul este unul ridicat, mulți părinți temându-se să-și lase copiii în colectivități pentru a nu se îmbolnăvi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ