FĂRĂ LAPTE ŞI CORN

0
78

Copiii din Buzău au rămas fără lapte şi corn, anul acesta. Distribuţia produselor din programul guvernamental a întârzitat nepermis de mult, iar şansele ca lucrurile să se îndrepte până la finalul anului şcolar sunt minime. Situaţia este pusă de autorităţile judeţene pe seama birocraţiei şi a schimbărilor legislative.
Nici acum, în a doua jumătate a anului şcolar elevii nu beneficiază de programul “Cornul şi laptele” de care ar fi trebuit să se bucure zilnic toţi şcolarii. Încercările Consiliului Judeţean Buzău de a asigura produsele din programul guvernamental au eşuat, ca urmare a modificărilor legislative ce împiedică finalizarea procedurilor. Concret, responsabilii din Consiliul Judeţean sunt acum obligaţi să consulte primăriile care, începând de anul acesta, au posibilitatea de a asigura distribuirea laptelui, cornului în şcoli.
După ce va fi îndeplintă această procedură şi toate primăriile vor fi consultate, Consiliul Judeţean are la dispoziţie 15 zile pentru a relua licitaţia. Un astfel de demers este, însă de lungă durată, iar în condiţiile în care nu mai este prea mult până la finalul anului şcolar, este puţin probabil ca elevii buzoieni să mai primească laptele şi cornul ce li s-ar fi cuvenit.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ