FĂRĂ LEGUME ROMÂNEȘTI DE PAȘTE

0
36

Masa de Paște nu va avea legume românești. Producătorii buzoieni spun că din cauza vremii reci, legumele încă nu s-au copt și nu au scos pe piață roșii sau castraveți autohtoni. Ceea ce găsim acum pe tarabe sunt importuri din Turcia sau Spania. Dacă vrem totuși să consumăm ceva verdețuri românești e bine să mâncăm ridichi, salată verde sau ceapă.
Tarabele din piața sunt invadate, zilele acestea, de legume și verdețuri. Cele mai multe sunt arătoase, perfecte ca aspect, numai că gustul lor nu seamănă deloc cu ceea ce ne aduce aminte de copilărie. Pentru masa de Paște, buzoienii obișnuiesc să cumpere roșii, castraveți sau ardei gras, numai că producătorii ne atrag atenția că, la această dată, aceste legume nu sunt românești. Singurele verdețuri autohtone pe care le putem avea pe masă sunt ridichile, salata verde sau ceapa.
Cei mai mulți dintre noi suntem atrași de aspectul aproape perfect al roșiilor sau al ardeilor, însă producătorii ne recomandă să nu ne lăsăm păcăliți de acest lucru. Sunt puține indicii vizibile care să ne arate cât de nocive sunt legumele aduse de peste graniță și numai niște analize de laborator ne pot oferi aceste date.
Roșiile, castraveți sau ardeii românești apar pe tarabe abia la jumătate lunii mai. Însă, la început, prețul acestora va fi destul de piperat.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ