FĂRĂ OMAGII DE ZIUA VETERANILOR

0
38

În fiecare an, pe 29 aprilie, veteranii de război din Buzău primeau omagii pentru sacrificiul pe care l-au făcut pentru ţară, pe câmpul de luptă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Anul acesta , epidemia de Covid-19, împiedică desfășurarea acestor acțiuni.
Această zi aminteşte de data la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă, Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.
Din 2007, pe 29 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război. Venerabilii ostaşi erau sărbătoriţi, în fiecare an, în cadrul unor ceremonii ce se desfăşurau la Monumentul Eroilor Neamului din parcul din faţa Prefecturii. Chiar dacă nu au putut fi comemorați, din cauza pandemiei de Covid-19, anul acesta, buzoienii le mulțumesc pentru faptele de vitejie și pentru iubirea de țară care a dus chiar la sacrificiul suprem, în unele cazuri.
Încă de la debutul instituirii stării de urgență, la nivelul garnizoanei Buzău, au fost întreprinse o serie de activități, cu sprijinul unor voluntari și donatori, prin care veteranilor din municipiu și împrejurimi aflați în nevoie le-au fost oferite produse alimentare și sprijin.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ