FĂRĂ PAZĂ-N ȘCOLI

0
72

Aproape 185 de unități de invatamant din satele si comunele judetului Buzau stau extrem de prost la capitolul sigurantei in scoli. Un ultim bilant efectuat de Inspectoratul Școlar Judetean Buzau relevă ca acestea nu au nici paznici, nici sisteme de alarmă, sa nu mai vorbim despre  camerele de supraveghere. Explicatia este una simpla: școlile din mediul rural care nu au asigurată paza se confruntă cu probleme financiare, multe neputându-și permite să angajeze o firmă ori un paznic.

Aceasta problema nu-i impiedica insa pe directorii unitatilor de invatamant sa recurga la alte metode pentru a le putea oferi copiilor siguranta necesara.

Problema sigurantei in unele scoli este un fapt recunoscut de altfel si de Ministrul Educatiei, Liviu Pop, prezent la Buzau la inceputul lunii septembrie.

Pe de altă parte, in mediul rural exista aproape 240 de unități de învățământ care sunt dotate și cu sisteme de supraveghere video atât în incinta clădirilor, cât și în curtea acestora. Acest lucru nu poate fi decat o veste bună pentru părinții din mediul rural care își știu copii în siguranță.

În municipiul Buzău, paza în școli și grădinite este asigurată în continuare, fie de angajații proprii, fie de firme specializate. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ