FĂRĂ PRIME DE SĂRBĂTORI

0
44

Moș Crăciun îi ocolește anul acesta pe angajații din Consiliul Județean Buzău şi din institutiile subordonate. Aceștia nu vor beneficia de niciun fel de prime. Nici Primăria Buzău nu va acorda astfel de stimulente salariaţilor, însă, începând cu luna decembrie, funcţionarii vor primi lunar o indemnizație de hrană de 300 de lei.
Angajații Consiliului Județean și cei din instituțiile subordonate nu vor primi bani în plus de sărbători. De câțiva ani, bugetarii din aceste instituții nu au mai încasat prime de sărbători. Decizia a venit după ce bugetele s-au micșorat, iar conducerea Consiliului Județean a considerat că nu există fonduri suficiente pentru a acorda astfel de premii angajaților.
Nici Primăria Buzău nu va acorda prime salariaților. Anul trecut, au primit cadouri în bani angajații care au înregistrat performanțe de-a lungul anului, dar în aceasă iarnă nu se vor acorda nici aceste stimulente. În schimb, începând cu luna decembrie, funcționarii Primăriei vor primi lunar o indemnizație de hrană de 300 de lei. Măsura este prevăzută în legea salarizării unitare şi va fi aplicată pentru toţi bugetarii. Indemnizaţia este impozabilă, iar primii bani, vor ajunge în conturile bugetarilor în luna ianuarie.
În mediul privat, aproape o treime dintre companiile din România vor acorda prime în bani angajaţilor, cu ocazia sărbătorilor, iar trei din cinci angajatori plănuiesc să organizeze petreceri de Crăciun. Datele centralizate relevă, totodată, că 20% dintre angajatori vor acorda tichete cadou, iar aproximativ 15,5% îşi vor recompensa salariaţii cu produse specifice de sărbători.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ