FĂRĂ PROBE SPORTIVE PENTRU POLIȚIȘTII LOCALI

0
87

O hotărâre luată de consilierii locali în luna mai trebuie acum revocată. Vorbim despre decizia adoptată de Consiliul Local Municipal care impunea polițiștilor locali să susțină probe sportive pentru atestarea aptitudinilor fizice. Probele nu au fost susținute de polițiștii locali pentru că nu au obținut actele medicale necesare. Iar în aceste condiții, edilii au decis ca hotărârea să fie revocată pentru că nu poate fi îndeplinită.
Veste bună pentru cei 250 de polițiști locali, care până nu demult asigurau paza unităților de învățământ. Aceștia nu trebuie să mai susțină probele fizice periodice pentru atestarea fizică. Șefii din Palatul Comunal au realizat, cu prilejul discuțiilor pe seama acestui subiect, că polițiștii locali nu pot fi supuși testelor fizice. Conform unei dispoziţii a Primarului, între 20 şi 24 august ar fi trebuit să se desfăşoare la stadionul de atletism probele sportive ale poliţiştilor locali contractuali. Poliţiştii s-au prezentat, dar nu au susţinut aceste teste pentru că nu aveau adeverinţe medicale. Medicii nu sunt dispuşi să le elibereze pentru că nu cunosc antecedentele medicale ale pacienţilor şi nici nu s-a stabilit cine ar trebui să achite contravaloarea unui pachet complet de analize pentru fiecare poliţist local.
„Medicii nu sunt dispuşi să elibereze adeverinţe medicale cu menţiunea „apt pentru efort fizic”, având în vedere că pentru acest lucru sunt necesare:
-un pachet complet de analize
-antecedentele angajaţilor
-faptul că ar trebui modificată fişa postului cu o menţiune generală, de efectuare a pregătirii fizice, pe baza căreia să fie modificată fişa de risc.
Având în vedere cele de mai sus, s-a concluzionat că această Hotărâre nu poate fi pusă în aplicare, deoarece probele sportive nu pot fi susţinute fără atestarea stării de sănătate, motiv pentru care se impune revocarea acesteia. Această revocare este necesară şi pentru a elimina naşterea unor litigii judecătoreşti împotriva acestui act administrativ, care oricum nu poate fi pus în aplicare”. (sursa: expunerea de motive din proiectul de hotărâre a CLM)
Din aceste motive, în şedinţa CLM de vineri, va trebui ca hotărârea de Consiliu din luna mai să fie revocată. Ulterior, rămâne de văzut dacă acest demers va fi continuat într-o altă formă de consilierii locali și Executivul Primăriei sau dacă va fi abandonat complet.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ