FĂRĂ RESTRICȚII PE DN 10

0
122

Vești bune pentru șoferii care aleg să cirule pe Drumul național 10. Circulația rutieră pe șoseaua Buzău- Brașov a fost reluată în condiții normale, în zona Măgura. Lucrarea de consolidare a carosabilului a fost finalizată.
Circulația rutieră a fost reluată în condiții normale pe DN 10 Buzău- Brașov, în zona Măgura. Lucrările au fost demarate anul trecut. Termenul de finalizare a reparațiilor era conform contractului de 6 luni, însă constructorul a dat asigurari că va aloca toate resursele necesare pentru a reduce această perioadă. Astfel, un prim termen de finalizare a lucrării de pe DN 10 a fost iarna trecută. Termenul la care sperau cei de pe șantier nu a fost respectat, însă acum, pe DN 10 traficul se desfășoară în sfarsit in condiții bune și sigure.
Autoritățile au anunțat că s-a încheiat operațiunea de asfaltare, semafoarele și panourile de semnalizare a lucrărilor au fost ridicate și urmează ca, săptămâna viitoare, să fie realizate marcajele corespunzătoare pe porțiunile reparate și să se monteze parapete metalice rutiere.
În cursul anului 2018, în zonă s-au activat două importante alunecări de teren care au afectat puternic starea Drumului Naţional 10, cele mai grave probleme fiind înregistrate la km 26+830, unde o porţiune din carosabil s-a surpat, determinând restricţionarea circulaţiei pe un singur fir.
Firma care a efectuat lucrările aceeaşi care a realizat copertina de beton de la Siriu, pentru stabilizarea alunecării de teren. Fondurile necesare consolidării terenului au fost alocate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere jumătate de an mai târziu, în urma intervenţiilor autorităţilor buzoiene prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ