FĂRĂ ȘCOALĂ ȘI GRĂDINIȚĂ LA MOVILA BANULUI!

0
262

Veste buna pentru scolarii si prescolarii din Movila Banului si Limpezis. Noul primar al comunei spune ca in sfarsit proiectele care vizeaza modernizarea scolii si a gradinitei au fost aprobate si in curand va demara lucrarile. Astfel, elevii nu vor mai invata in sali de clasa improvizate si vechi de zeci de ani.

La Movila Banului și Limpeziș școlile și grădinițele se prezintă în cele mai modeste condiții din județ. La Limpeziș, școala nu poate fi folosită, iar elevii învață în căminul cultural. Pentru ca școlarii să beneficieze de condiții ceva mai bune, în ultimele zile s-au schimbat geamurile. Noul primar al comunei, Romeo Moise, a întocmit și depus un proiect prin care să obțină fondurile necesare refacerii școlilor din Limpeziș și Movila Banului.
În același timp, preșcolarii din Movila Banului au fost găzduiți în ultimii ani într-o casă aflată în pericol de prăbușire, veche de peste o sută de ani. Pentru a nu le pune viața în pericol, primarul a decis să mute provizoriu copiii în baza sportivă din comună, unde condițiile sunt ceva mai bune. Autoritățile locale au în plan construcția unei grădinițe noi.
Într-un spațiu al Primăriei a fost amenajată o sală de calculatoare, la care au acces gratuit toți elevii din comuna Movila Banului.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ