FARĂ TEZE, ÎN ACEST AN ȘCOLAR

0
28

Elevii de gimnaziu și de liceu nu vor mai susține tezele în anul acesta școlar. Acestea vor fi înlocuite, cu evaluarea sumativă. La nivelul județului Buzău peste 31.000 de elevi ar fi trebuit să dea lucrarea semestrială .
Măsurile vor viza numai anul școlar 2020-2021. Tezele trebuiau susținute de elevii învățământului gimnazial, liceal și profesional. Conducerea Ministerului Educației a precizat că un rol important îl vor avea profesorii care se vor axa mai mult pe evaluările de pe parcursul semestrului. Acesta este un mod prin care elevii ar putea să înțeleagă mai bine unde au greșit și ce trebuie să îmbunătățească. Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, nu este de acord cu această decizie.
Conform reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, mediile elevilor se vor calcula atât în semestrul I, cât și în semestrul al II-lea fără tezele școlare, prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La nivelul județului Buzău toate instituțiile școlare își desfășoară activitatea numai în sistem on-line.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ