FĂRĂ VACCIN ANTIGRIPAL ÎN CABINETE

0
57

Cerere mare, vaccinuri antigripale puține. Aceasta este situația la nivelul județului Buzău. Foarte puține doze ajung în cabinetele medicilor de familie, deși la Direcția de Sănătate Publică, din luna septembrie,au ajuns în jur de 20,000 de doze. Mai grav este că nici în farmacii nu se găsește, stocul fiind epuizat de mult timp.
Pandemia de coronavirus creează, nenumărate probleme sistemului sanitar, iar virozele respiratorii bat la uşă. Primele trei tranșe de doze cu vaccin antigripal au fost deja epuizate. Din păcate, la cabinetele medicilor de familie ajung prea puține doze, iar pacienții care beneficiază de vaccinarea gratuită, trebuie sortați după gravitatea bolilor de care suferă. De exemplu, din cei șapte sute de pacienți cronici înregistrați la cabinetul medicului Angela Mazdrag,doar aproximativ 40 vor putea fi vaccinați gratuit.
Fără așteptări prea mari, cei peste 200 medici de familie din Buzău merg la Direcția de Sănătate Publică să-şi ridice vaccinurilerepartizate de Ministerul Sănătăţii. Ei pleacă, însă, cu câteva doze de ser antigripal pe care trebuie să le împartă celor câteva sute de pacienţi, cu risc mare de complicaţii.
ANGELA MAZDRAG – medic de familie -21,52colegii mei….21,55 doze///21,00,22,19 …00,22,54vaccineze
Din păcate, vaccinul nu este de găsit nici în farmacii. Primele doze s-au terminat foarte repede, iar cerea este în continuare foarte mare.
Potrivit, directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică, Cristina Ungureanu, la Buzău sunt așteptate peste 50,000 doze cu vaccin antigripal, o cantitate dublă față de anul trecut.
CRISTINA UNGUREANU – director executiv, Direcția de Sănătate Publică Buzău 04,02,36 de la…04,03,02 antigripal
La nivel național, Ministerul Sănătăţii anunţă că din cele 3 milioane de doze cumpărate de stat pentru acest sezon, 500.000 vor intra în ţară începând cu luna noiembrie. Drept urmare , un pacient va ajunge să fie vaccinat abia în decembrie, iar formarea de anticorpi se va produce mult prea târziu, după ce sezonul gripal a început.

Iuliana Sârbescu\Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ