FĂRĂ VACCIN ÎN PLINĂ EPIDEMIE

0
77

În plină epidemie de gripă, în județul Buzău nu mai există nicio doză de vaccin. Chiar dacă imunizarea este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusului, nici dacă vor, buzoienii nu găsesc serul. În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică a solicitat Ministerului un lot de vaccinuri, însă deocamdată nu se cunoaște data la care, dozele vor ajunge în teritoriu.
Miercuri a fost declarată epidemie de gripă în România. Anunțul a creat panică printre oameni, iar unii dintre ei caută metodele cele mai eficiente pentru a se apăra de boală. Medicii spun că cea mai sigură metodă preventivă este vaccinarea, numai că în plină epidemie de gripă, la Buzău, nu mai există nicio doză de vaccin antigripal. Direcţia de Sănătate Publică a făcut o solicitare de suplimentare a dozelor de vaccin, pe fondul cazurilor de gripă şi al evoluţiei afecţiunilor respiratorii. DSP a cerut de la Minister încă 2700 de doze.
Lotul de vaccin antigripal ar putea ajunge la Buzău săptămâna viitoare. Imunizarea va avea ca ţintă persoanele cu un risc major de complicaţii în cazul contractării virusului.
De la debutul sezonului, peste 20.000 de persoane din judeţul Buzău au fost vaccinate. Stocul de ser antigripal a fost epuizat încă din luna decembrie

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ