Febra cumpărturilor poate da dureri de cap

0
7

Protecția Consumatorilor a dat startul controalelor
Autoritatea Națională pentru Protecția Consuimatorilor a dat startul controalelor în marile magazine. Nici nu au pășit bine în hypermarketuri că au și descoperit neconformități. În zilele premergătoare sărbătorilor, autoritățile recomandă clienților să de adovadă de vigilență atunci când fac cumpărături pentru a se pune la adăpost de înșelăciuni, produse alterate sau care conțin substanțe periculoase.
A început febra cumpărăturilor iar cadourile sunt în capul listei. Rafturile magazinelor sunt pline ochi de jucării pentru cei mici dar și produse electronice sau electrocasnice pentru cei mai mari. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția în special părinților că jucăriile pot fi extrem de periculoase pentru cei mici dacă nu corespund vârstei lor.
Produsele alimentare la rândul lor pot fi expirate sau pot conține ingrediente periculoase. Din acest motiv, clienții trebuie să dea dovadă de vigilență și să citească etichetele. Chiar și un aliment aflat în termenul de valabilitate poate fi neconform, așa cum arată comisarii Protecției Consumatorilor.
În această perioadă, comisarii Protecției Consumatorilor organizează controale în piețe și hypermarketuri pentru a verifica dacă produsele sunt depozitate în mod corect și sunt etichetate conform legii.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ