FEMEILE, VICTIMELE VIOLENȚEI! Dezbatere pentru prevenirea infracțiunilor

0
87

Sute de femei sunt, anual, agresate fizic sau verbal de către bărbați. Agresorii nu sunt de fiecare dată soții sau concubinii, ci chiar și necunoscuți. Sunt cazuri în care persoanele de sex feminin sunt victime ale tâlhăriilor sau ale șicanelor în trafic. Pentru că se apropie Ziua Femeii, polițiștii buzoieni trag un semnal de alarmă asupra acestui fenomen.
Din fericire, statistica arată că numărul de cazuri de violență în familie este în scădere. Dar sunt în continuare femei care se tem să se adreseze instituțiilor sau oamenilor legii atunci când sunt agresate. Uneori aleg să își continue viața în familie de dragul copiilor, însă scenele văzute între părinți pot influența negativ creșterea micuților.
Există și cazuri de femei mai curajoase, care, de frică să nu sfârșească din cauza unor lovituri ale soților sau concubinilor pleacă din căminul conjugal și se adresează instituțiilor abilitate. În județul nostru, chiar funcționează un centru dedicat victimelor violenței în familie, la Râmnicu Sărat.
Pentru a trage un semnal de alarmă, Poliția buzoiană a organizat astăzi o dezbatere pe tema principalelor genuri de infracţiuni cărora le pot fi victime persoanele de sex feminin. La activitate au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și ai mai multor instituții. Activitatea a continuat la Liceul Tehnologic Meserii și Servicii, unde s-a desfășurat o activitate cu caracter preventiv, la care au participat elevele din clasa clasele IX –XII.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ