Fenomene cu accente patologice

0
14

Cozile de la benzină și ulei, formate dintr-o frică colectivă
Fenomenul cozilor de la benzinării alături de asaltul românilor în hypermarketuri după ulei de floarea soarelui, este caracterizat drept o frică colectivă patologică. Specialiștii în psihologie și psihiatrie îndeamnă oamenii la calm și recomandă o informare temeinică înainte de a reacționa la primul impuls.
Imaginile cu cozile interminabile din fața stațiilor peco au făcut înconjurul țării. Buzoienii au luat cu asalt pe rând benzinăriile, birourile de pașapoarte, casele de schimb valutar pentru ca apoi să golească rafturile de ulei de floarea-soarelui din hypermarketuri. Specialiștii vorbesc despre o frică colectivă care și-a făcut loc din pricina situației economice dar și a evenimentelor din plan geopolitic. Totuși un comportament extrem pe care oamenii l-au arătat față de o situație care în România este ținută sub control.
Fenomenele sociale din ultima perioadă au căpătat aspecte patologice. Specialiștii recomandă oamenilor să nu intre în panică și să verifice de fiecare dată orice informație înainte de a lua o decizie.
Autoritățile au transmis că nu există nicio criză a alimentelor ori a combustibililor deși creșterile de prețuri au alimentat din nefericire teama unora și au generat aglomerații în magazine.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ