FERIȚI DE GRIPĂ

0
196

Buzoienii au fost feriți deocamdată de gripă. Județul nostru nu a înregistrat, până acum, o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri respiratorii, însă medicii se așteaptă la explozie de viroze odată cu revenirea copiilor în colectivități. Totodată, în acest sezon rece, în județul nostru au existat două suspiciuni de gripă. Pacienții așteaptă acum rezultatele analizelor de laborator.
În acest sezon, în țară au fost confirmate 67 de cazuri de gripă, din fericire, niciunul din acestea nefiind din județul Buzău. Deocamdată, în Buzău, nu sunt probleme legate de gripă, fiind consemnate doar două cazuri de gripă clinică, pentru care se așteaptă confirmarea analizelor de laborator.
Principalul factor care contribuie la creșterea numărului de îmbolnăviri și chiar de decese este nevaccinarea persoanelor aflate în categoriile de risc, din rândul cărora gripa face cele mai multe victime. Din acest punct de vedere, lucrurile stau bine la Buzău, până la acest moment fiind utilizat aproape întregul stoc de doze de vaccin antigripal care a fost repartizat către Direcția de Sănătate Publică Buzău.
Numărul persoanelor aflate în categoriile de risc la nivelul județului este de aproximativ 35.000, aceasta fiind și cantitatea de doze pe care DSP a solicitat-o de la Ministerul Sănătății. Experiența anilor anteriori arată însă că nu toate persoanele aflate în grupele de risc se adresează medicilor de familie pentru a beneficia de vaccinarea antigripală gratuită, iar în cazul în care vor mai exista solicitări după ce stocul primit se va epuiza, va fi făcută o solicitare pentru suplimentarea acestuia.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ