FERIȚI DE GRIPĂ

0
46

Ca urmare a apariţiei la nivel național a unor cazuri de îmbolnăviri cu virusul gripal, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că la nivelul județului nostru nu a fost semnalat vreun caz de gripă. Mai mult decât atât, din cele peste 23.000 de doze de vaccin antigripal primite de autoritățile din sănătate, aproape 70 la sută dintre buzoieni au fost imunizați, până la finele lunii ianuarie. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică acest procent reprezintă persoane trecute de 60 de ani.

Și în ceea ce privește numărul cazurilor de viroze și pneumonii semnalate la nivelul județului, în sezonul 2017-2018, stăm destul de bine. Mai exact, față de anii 2016 sau 2015, acestea au scăzut simțitor.

Explicația reducerii semnificative a cazurilor de răceli și pneumonii ar fi aceea că oamenii au fost mult mai atenți și au respectat recomandările medicilor.

Ministerul Sănătății recomandă continuarea vaccinării antigripale la nivelul cabinetelor medicilor de familie, în special pentru persoanele din categoriile la risc recomandate de Organizația Mondială a Sănătății – femei însărcinate, copii și adulți cu boli cronice – respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, SIDA, persoane cu vârsta de peste 65 ani, copii și bătrâni instituționalizați. În săptămâna 22-28 ianuarie s-au înregistrat, la nivel national, 283 cazuri de gripă, faţă cu 246 cazuri înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ