FERMIER, ÎN ATENŢIA AUTORITĂŢILOR

0
401

Autorităţile sanitar-veterinare sunt cu ochii pe un operator economic care deţine o fermă în judeţul Buzău, dar şi o exploataţie de creştere a porcilor în Brăila. Ferma acestuia din judeţul învecinat a fost afectată de virusul pestei porcine africane, motiv de îngrijorare pentru inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău.
Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare a prezentat, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de la începutul acestei săptămâni, cazul unui proprietar de fermă din judeţul Buzău care deţine o crescătorie de porci şi în judeţul Brăila. În această crescătorie au fost depistate focare de pestă porcină africană, iar autorităţile brăilene au decis uciderea întregului efectiv de animale. Chiar dacă reprezentanţii DSVSA spun că, în judeţul Buzău, nu există nicio suspiciune în ceea ce priveşte pesta porcină africană, situaţia operatorului economic cu ferme în Buzău şi Brăila este de natură să creeze o oarecare îngrijorare.
Pentru a ţine situaţia sub control, în judeţul Buzău sunt menţinute măsurile de siguranţă precum filtrele organizate de Poliţie şi DSV la graniţele cu judeţele afectate de pesta porcină africană. De asemenea, târgurile de animale rămân închise, până la o dată neprecizată.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ