FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL TOMATELOR, LA A DOUA EDIȚIE

0
243

Un proiect pentru salvarea soiurilor româneşti de tomate și aducerea în România a varietăţilor celor mai gustoase şi productive din lume. Este scopul unui festival internaţional dedicat reginei legumelor, tomata, la care producători din toată ţara şi străinătate fac schimb de experienţă şi de produse. Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a doua ediție. Prezența se anunță a fi una mai numersoasă și sunt așteptați expozanți și din străinătate.
Buzoienii au ocazia să admire şi chiar să guste tomate pe care nu le-au mai văzut până acum. Legume de toate mărimile şi culorile, din soiuri vechi româneşti sau străine, vor fi vedetele Festivalului tomatelor şi biodiversităţii din România, ajuns la cea de-a doua ediție. Evenimentul este organizat în Parcul Marghiloman din municipiul Buzău de către Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă.
La Buzău vor veni special pentru festival, legumicultori din toată ţara, dar şi din Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Franţa şi Austria, hotărâţi să-şi laude recoltele de tomate din acest an, atât printre colegii fermieri, cât şi în rândul consumatorilor. Prin festivalul-concurs creat la Buzău, organizatorii doresc păstrarea şi promovarea produselor tradiţionale româneşti ca zestre a românilor prin cultură.
La Festivalul Internaţional al Tomatelor şi Biodiversităţii şi-au anunţat deja prezenţa legumicultori din Ungaria, Franţa şi Republica Moldova, dar şi de la Sibiu, Alba Iulia şi Izbiceni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ