Film documentar lansat la Liceul Tehnic,,Alexandru Ioan Cuza”

0
64

„ÎN NUMELE ȘCOLII”, un proiect educativ
Asociația TEOFOR și Liceul Tehnic,,Alexandru Ioan Cuza” a lansat proiectul „ÎN NUMELE ȘCOLII”, o inițiativă strict educativă iar scopul acestuia este de a încuraja copiii să își cunoască mai bine identitatea națională și valorile românești, într-un mod obiectiv dar si atractiv.
La nivelul tuturor liceelor și școlilor din România Asociația TEOFOR își propune să realizeze filme documentare de 10 minute. Aceste filme vor fi distribuite și oferite gratuit acestor școli, pe termen nelimitat. Ele vor putea fi folosite în mod curent ca material didactic auxiliar, dar vor fi proiectate și la începutul fiecărui an școlar, în fiecare școală și liceu din România care le poartă numele. Data lansării rpiectului nu a fost aleasă întâmplător, pe 15 mai fiind comemorați 151 de ani de la trecerea în neființă a marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza.
Alexandru Ioan Cuza este părintele fondator al României moderne. Reformele adoptate în timpul scurtei sale domnii (1859-1866) au pus bazele statului român modern.
Tot în cadrul evenimentului a fost lansată și aplicația „PATRINONIUM”, un proiect de promovare a valorilor românești prin aplicația mobilă cu același nume, prin site-ul www.ganditinromania.ro și prin canalul YouTube asociat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ