FINANŢARE ASIGURATĂ

0
220

Lucrările la podul de la Vadu Paşii sunt în grafic şi se vor încheia în termenul prevăzut în contract. Autorităţile judeţene spun că nu sunt probleme cu finanţarea, banii datoraţi constructorului fiind asiguraţi din surse proprii.
Vremea neprielnică şi alţi factori ce nu depind de voinţa constructorului ori de cea a reprezentanţilor Consiliului Judeţean nu vor întârzia realizarea lucrărilor la podul de la Vadu Paşii. Conducerea Consiliului Judeţean şi arătat optimismul în ceea ce priveşte respectarea termenelor din contract. Cele mai grele lucrări, cele executate în albia râului Buzău sunt pe final şi urmează ca, în curând să fie începute şi celelalte.
Preocuparea autorităţilor judeţene este, în acest moment, asigurarea finanţării şantierului. Plata către constructor a fost efectuată din fonduri proprii, urmând ca sumele să fie recuperate de la Ministerul Dezvoltării.
Lucrările de construcţie a podului din localitatea Vadu Paşii, amplasat lângă cel vechi de cale ferată, proiectat de Anghel Saligny, au început în luna septembrie a anului 2017. Tot atunci a început şi decopertarea asfaltului la vechiul podul rutier.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ