FINANŢARE PENTRU JUDECĂTORIE ŞI PENITENCIAR

0
127

S-au găsit bani pentru construirea unei noi judecătorii la Buzău, dar şi pentru amenajarea unui penitenciar, în locul fostei unităţi militare de la Unguriu. Fondurile sunt alocate de Ministerul Justiţiei, care se va ocupa de toate aceste lucrări.
Ministerul Justiţiei va realiza în judeţul Buzău două obiective importante. Este vorba despre un nou sediu pentru Judecătoria Buzău, ce urmează să fie construit pe terenul fostei maternităţi şi înfiinţarea unui penitenciar pe structura unei unităţi militare dezafectate, la Unguriu. Terenul pentru judecătorie a fost transferat de Consiliul Judeţean, Ministerului Justiţiei, instituţie ce se va ocupa de toate procedurile şi lucrările, inclusiv de finanţare.
În ceea ce priveşte viitorul penitenciar de la Unguriu, demersurile sunt în fază avansată, iar paza clădirilor şi terenului fostei unităţi militare, a fost preluată de Ministerul Justiţiei.
Astfel, închisoarea de la Unguriu este un obiectiv ce va fi realizat în perioada următoare. Consiliul Judeţean a vrut să se asigure că şi în privinţa sediului pentru Judecătoria Buzău lucrurile vor merge aşa cum trebuie, aşa că în actul prin care a fost cedat terenul de Bulevardul Gării a fost stipulată o clauză potrivit căreia suprafaţa respectivă ar urma să revină în patrimoniul judeţului în cazul în care în următorii 3-4 ani nu va fi începută construcţia.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ