Firma de ecarisaj din Siriu, amendată de Poliție

0
41

Scene brutale i-au determinat pe polițiști să ia măsuri
Scene de o cruzime imaginabilă s-au petrecute luna trecută pe o stradă din comuna Siriu. Angajatul unei firme de ecarisaj aflată în contract cu Primăria Siriu a târât pe asfalt un câine care abia se mai ține pe picioare, cel mai probabil după ce a fost tranchilizat.
Imaginile au ajuns și la Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. În urma cercetărilor desfășurate de oamenii legii, au fost aplicate trei sancțiuni care au vizat activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân.
O sancțiune a fost aplicată firmei de ecarisaj și alta medicului veterinar aflat în relație contractuală cu societatea. Inspectoratul de Poliție Buzău a aplicat o sancțiune și Primăriei Siriu.
Primarul comunei Siriu, Voicu Dragoș a transmis că administrația locală a fost absolvită de vreo vină privind modul în care patrupedul a fost capturat. Pe de altă parte, edilul a ținut să precizeze că Primăria Siriu a primit un avertisment din partea Poliției pentru inexistența unui adăpost pentru câini.
Capturarea câinilor, a mai transmis acesta a fost făcută în contextul în care mai multe animale din gospodării au fost atacate existând un pericol și pentru membrii comunității locale.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ