FLOARE UNICĂ ÎN LUME, ÎN CRÂNG

0
601

Parcul Crâng ascunde mai multe comoeri. Ultima descoperire făcută de autoritățile buzoiene este o specie de flori, unice în lume. De curând, lalelele galbene au înflorit și tot mai mulți buzoieni sunt tentați să le rupă. Însă autoritățile fac apel la oameni și le transmit că laleaua galbenă este specie protejată prin lege.
O floare rară și frumoasă a înflorit, de câteva zile, în Parcul Crâng. Din păcate, buzoienii care ies la promenadă în cel mai mare parc din municipiu nu știu că această specie, unică în lume, este protejată de lege și aleg să o smulgă pentru a pune într-o vază. Gestul iubitorilor de flori a atras atenția autorităților.
Floarea descoperită în Crâng este una deosebită, înrudită cu laleaua galbenă de Cazane, specie unică în lume și, prin urmare, buzoienii ar trebui să o protejeze. Cel mai indicat ar fi ca florile să fie lăsate să crească și să se înmulțească în mediul natural.
De câteva zile, pe heleșteul din Crâng au apărut și mai multe rațe sălbatice. Pentru a le crea un climat cât mai favorabil, anul trecut s-a luat decizia de a muta hidrobicicletele în Parcul Tineretului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ