„FOC DE ARTIFICII”, CU DOSARE PENALE

0
126

Dosare penale pentru comercianţi de petarde şi artificii. Astfel au fost pedepsiţi agenţii economici care au încălcat regulile privind regimul operaţiunilor cu materiale pirotehnice. Neregulile au fost descoperite în urma controale organizate în cadrul planului de măsuri „Foc de Artificii”.
Mii de petarde şi artificii au fost confiscate de poliţişti în urma controalelor desfăşurate, în ultima perioadă în cadrul planului de măsuri „Foc de artificii 2018 – 2019”. Planul este pus în aplicare şi anul acesta, în vederea prevenirii şi combaterii evenimentelor negative generate de încălcarea normelor legislative ce reglementează regimul materiilor explozive şi desfăşurarea operaţiunilor cu articole pirotehnice. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean a precizat că au fost efectuate controale la persoane juridice autorizate, dar şi acţiuni pentru identificarea celor care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, ocazie cu care au fost constatate 5 infracţiuni şi au fost confiscate aproape 5. 000 de articole pirotehnice în valoare de 8.100 de lei.
Pe raza judeţului Buzău există 15 persoane juridice autorizate pentru comercializarea de articole pirotehnice şi 8 agenţi economici care au ca obiect principal de activitate efectuarea de jocuri de artificii. Până în prezent, şapte dintre societăţile comerciale care comercializează articole pirotehnice au solicitat prelungirea autorizaţiei de funcţionare.

LAURENŢIU MARINOV/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ