FOCAR DE CORONAVIRUS, ÎN CARTIERUL POŞTĂ

0
31

Aproximativ 2 000 de buzoieni din cartierul Poştă se află în carantină, după ce 19 persoane din zonă au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Infecţia a pornit de la, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, care, în ziua de Paşte, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, şi a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.
Probele recoltate persoanelor care au intrat în contact direct cu cel de-al 21-lea buzoian confirmat cu noul Coronavirus, confirmat pe 1 mai, au fost testate, iar rezultatele obținute sunt pozitive în cazul a 19 persoane din municipiul Buzău. Aşa se face că, în acest moment, suntem în fața unui caz de infecție comunitară, primul înregistrat în județul Buzău de la începutul pandemiei Covid -19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care autorităţile le-au recomandat pe toată durata pandemiei. Prefectul judeţului, Leonard Dimian, a explicat că virusul a fost adus din judeţul Ialomiţa, unde bărbatul şi-a vizitat rudele, în ziua de Paşte.
Pe 28 aprilie, bărbatul s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a Spitalului Judeţean Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București. După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forte ale Ministerului de Interne, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus. Pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală. În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, a Prefectura luat decizii importante duminică noapte. S-a stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică. Direcției de Luni, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 41. Cel mai recent caz, fără legătură cu focarul din cartierul Poştă, este cel al unui pacient, în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în județul Buzău. A fost confirmat pozitiv în data de 3 mai în Focșani, unde s-a prezentat pentru investigații medicale. În urma unei radiografii pulmonare, s-a decis testarea pentru COVID-19, rezultatele fiind pozitive. Pacientul se află internat la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ