FOCAR DE GRIPĂ LA GRĂDINIȚĂ

0
212

Focar de gripă la Grădinița cu program prleungit numărul 8, din municipiu. Cinci copii au fost diagnosticați clinic cu gripă și au fost izolați la domiciliu, cu tratament corespunzător. În prezent, la unitatea de învățământ absenteismul este foarte ridicat deoarece, cel mai probabil, părinților le e teamă să-şi mai aducă micuții la grdăiniță.
Gripa continuă să creeze probleme, la Buzău. Deși în ultima perioadă numărul infecțiilor respiratorii este în scădere, un focar de gripă a izbucnit la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Buzău. Trei copii de la aceeași grupă au fost confirmați cu virusul gripal în cursul zilei de marți, în baza testelor rapide făcute de medicii de la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Alți doi copii din aceeași unitate de învățământ au primit același diagnostic.
Copiii au fost scoși din colectivitate și se află în stare bună, acasă, fiind ținuți sub observație. De asemenea, reprezentanților grădiniței unde a fost confirmat focarul de boală le-au fost trasate sarcini clare: să facă o dezinfecție temeinică, iar asistenta medicală să efectueze un triaj riguros dimineața, atunci când copiii sunt aduși de părinți.
Pentru că au fost mai mult de trei cazuri de boală, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au declarat focar de gripă la Grădinița numărul 8.
La Grădinița numărul 8 a mai există o situație similară în luna ianuarie a acestui an, când mai mulți copii au început să aibă simptome specific gripei. La acea vreme, epidemiologii din cadrul DSP Buzău nu au declarat focar de gripă, dat fiind că nu au fost efectuate teste de laborator. Medicii au declarat focar de infecții respiratorii. În prezent, la Grădinița numărul 8 din Buzău se înregistrează un absenteism ridicat deorece,cel mai probabil, părinților le este teamă să și mai ducă micuții la grădință.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ