FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎNTR-O GOSPODĂRIE

0
38

Încă un focar de pestă porcină africană a fost declarat, de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare. Virusul a fost identificat într-o gospodărie satul Boboc, comuna Cochirleanca, aceasta fiind cel de-al 9-lea focar activ din judeţ.
Judeţul Buzău înregistrează, în ultima perioadă noi cazuri de pestă porcină africană. Cel mai recent focar a fost declarat de Direcţia Sanitar Veterinară în gospodăria unui localnic din satul Boboc, unde, un porc aflat sub tratament, a murit. În prezent la nivelul judeţului sunt active focare, în şase localităţi.
“La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) la porcul domestic evoluează în 6 localități din județ, respectiv Calvini, Zărnești, Glodeanu Sărat, Ileana, Amaru și Boboc aflate pe raza a 5 U.A.T. cu un număr de 9 focare active (dintre care 7 în exploatații nonprofesinale și 2 în exploatații comerciale) și 64 cazuri la mistreț din 18 fonduri de vânătoare”, a precizat într-un comunicat de presă, Direcţia Sanitar Veterinară.
În total la nivelul județului au fost afectați de la debutul bolii până în prezent 16.059 de porci domestici și 64 porci mistreți. Prin aplicarea măsurilor de combatere a Pestei porcine africane, au fost stinse până la această dată 104 focare în județul Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ