FOCAR DE VIROZE

0
100

Este alertă medicală în școlile din Buzău, după ce mai bine de jumătate dintre elevii unei clase de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” au absentat de la cursuri. Aceştia au prezentat simptome specifice gripei, însă se așteaptă analizele de laborator care să confirme sau nu acest lucru. Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat, deocamdată focar de viroze. La un singur elev de la acestă unitate de învățământ a fost confirmat virusul gripal.
Elevii clasei a IX-a de la Colegiul National „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău au început să se simtă rău la începutul săptămânii trecute. Rând pe rând, ei au rămas acasă, numărul celor care absentează la acest moment din cauza bolii ajungând la 18 dintr-un total de 30. Deşi, răceala şi gripa au simptome comune, fiecare are particularităţi care le diferenţiază una de cealată. Pănă acum, la un singur elev de la acestă unitate de învățământ a fost confirmat virusul gripal.
Potrivit legilor în vigoare, focarul de gripă este declarat în colectivitățile în care cel puțin trei membri contractează virusul gripal. Tocmai din acest motiv, Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat, deocamdată, focar de viroze.
În Buzău, un alt focar de gripă a izbucnit săptămâna trecută la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 , acolo unde cinci copii au prezentat simptome specifice gripei și au rămas acasă. În cazul în care incidenţa creşte se poate ajunge la suspendarea cursurile în unitățile de învățămănt cu focar declarat de gripă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ