FOCARE DE COVID-19 ÎN CENTRELE D.G.A.S.P.C.

0
35

Focare de COVID-19 la două centre rezidenţiale destinate copiilor, unde au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. La Complexul de Servicii Comunitare Beceni au fost înregistrate 3 îmbolnăviri, iar la Complexul de Servicii nr. 8 din Buzău au fost confirmate 3 cazuri, toate în rândul personalului.
Autorităţile au anunţat că, în urma testării periodice a personalului din Complexul de servicii numărul 8 din Buzău şi din cel de la Beceni, centre din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău destinate copiilor, au fost confirmate șase cazuri de infectare cu Covid-19. Aceste rezultate au determinat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău să declare focar în ambele centre. DSP a declanșat ancheta epidemiologică și a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea Coronavirusului și în rândul altor persoane.
Persoanele identificate pozitiv cu SARS CoV-2 au fost internate în unități sanitare, iar cele două unități rezidențiale și-au organizat activitatea, astfel încât să se asigure asistență și îngrijire de permanență. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au comunicat că mențin legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, monitorizează îndeaproape starea de sănătate a beneficiarilor și personalului, prin menținerea aplicării tuturor măsurilor de prevenire și protecție a beneficiarilor și a personalului, specifice pentru această perioadă.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ