FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ, STINSE

0
105

Autorităţile au închis trei focare de pestă porcină africană şi au ridicat toate restricţiile în localităţile Vadu Pașii, Săgeata și Cochirleanca. În acest moment, în judeţul Buzău mai există doar trei focare, în gospodării, dar sunt înregistrate 14 focare în mediul sălbatic, la mistreţi.
Direcţia Sanitar Veterinară a anunţat că, în urma îndeplinirii condițiilor tehnice necesare, precum și a primirii rezultatelor negative la testarea serologică pentru pesta porcină africană a porcilor din zonele cu restricții, au fost stinse focarele de de pe raza comunelor Vadu Pașii, Săgeata și Cochirleanca. Implicit, au fost ridicate măsurile dispuse în zonele cu restricții. La această dată, pesta porcină africană, în judeţul Buzău, evoluează în 3 focare din exploatații non profesionale, declarate în 3 localități, respectiv Racovițeni, extravilanul satului Cilibia, dar pe raza comunei C.A. Rosetti, și satul Zilișteanca din comuna Poșta Câlnău, precum și 14 cazuri la mistreț pe raza fondurilor de vânătoare.
“Prin aplicarea eficientă a măsurilor de combatere a PPA au fost stinse până la această dată 17 focare. Acțiunile sanitare veterinare specifice în vederea stingerii focarelor de PPA din satul Zilișteanca – Com. Poșta Câlnău sunt finalizate, probele serologice recoltate sunt în analiză iar la primirea buletinelor de analiză cu rezultate negative se va proceda la stingerea focarelor și ridicarea măsurilor dispuse în zonele cu restricții”, a transmis Direcţia Sanitar Veterinară, printr-un comunicat de presă.
DSVSA solicită în continuare sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ