FOCARE ÎN 3 SPITALE ŞI UN CĂMIN DE BĂTRÂNI

0
14

Patru focare de infecţie cu Covid 19 sunt active în acest moment în judeţul Buzău. Cele mai multe cazuri se înregistrează la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde 48 persoane au fost confirmate pozitiv.
Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, rămâne în continuare focar de infecţie cu SARS-CoV-2. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în spital, 48 de persoane sunt, în prezent confirmate pozitiv. Pe lângă Spitalul Săpoca, alte două unităţi medicale sunt declarate focare de Covid 19. Este vorba despre Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, cu 7 cazuri şi Spitalul CFR, cu patru persoane confirmate pozitiv. Şi la Căminul pentru persoane vârstnice Istrița din comuna Breaza, aautorităţile sanitare au declarat focar de infecţie cu Covid 19, după ce au fost confirmate pozitiv, 24 persoane.
În toate cele patru focare au fost luate măsuri de izolare a persoanelor confirmate cu COVID-19 în unitatea sanitară sau domiciliu, după caz; testarea personalului medico-sanitar și asistaților şi a pacienţilor în cazul spitalelor. De asemenea au fost intensificate măsurile curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire a SARS COV-2.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ