FOLCLOR AUTENTIC LA SPĂTARU

0
440

Muzica populară autentică a răsunat la sfârşitul sptămânii trecute în pădurea Spătaru, unde, în prezenţa unui public numeros s-a desfăşurat Festivalul-concurs „Să respectăm tradiţia populară românească”.
Pret de cateva ore padurea Spataru a rasunat de cantec, joc si voie buna. Peste 200 de copii au participat la Festivalul-concurs de dansuri şi muzică „Să pastram tradiţia poporului roman” desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea Spătaru. Tinerele talente care au participat la festival sunt de la Centrului de Cultură „Alexandru Marghiloman”, de la Palatul Copiilor Buzău şi reprezentanţi ai şcolilor din Glodeanu Sărat, Costeşti, Merei, Plaiul Nucului, Brătileşti, Cilibia şi Spătaru. Prezentarea evenimentului a fost asigurata de Andreea Pană, instructor de canto dar şi componentă a trupei Kronos şi de instructorul coregraf Enache Marius.
Cei mai talentati dintre participanti au fost rasplătiţi de organizatori cu mici atentii. Castigatorul marelui trofeului „Să pastram tradiţia populară românească” la categoria solisti a fost desemnata Daria Musat.Tot la categoria solisti interpreta de muzica populara Constantin Bianca a primit o placheta din partea ogranizatorilor. Grupul vocal „Cetina” de la palatul copiilor si-a adjudecat marele trofeu, iar Grupul vocal Coronita din Spataru a castigat placheta pentru interpretare. Tot in cadrul festivalului concurs la categoria sansusri populare s-au facut remarcati grupul „Coroniţa” din Spataru si Ansamblul de dansuri populare „VATRA GLODENENILOR”. PLACHETELE AU FOST OBTUNUTE DE CATRE GRUPURLE „DATINA” DIN MEREI SI „PLAI CU DOR” DE LA VALEA NUCULUI
Cei peste 1000 de spectatori prezenti la festival i-au aplaudat frenetic pe cei mici, fiind incantati de spectacolul oferit.
Festivalul-concurs de dansuri şi muzică „Să păstrăm tradiţia poporului român” a fost organizat de Nicoleta Guşă, profesor pentru învăţământ primar la şcoala din Spătaru, fiind sponsorizat de Fundaţia „GENERAL STEFAN GUSA ”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ