FONDURI EUROPENE, INVESTITE ÎN SĂNĂTATE

0
45

Consilierii județeni s-au întrunit, vineri, în ședință de îndată, pentru a vota trei proiecte importante. Județul Buzău va recupera sumele investite în dotarea spitalelor din Buzău și Râmnicu Sărat. Aproape 13 milioane de lei va primi Consiliul Județean, iar banii vor fi redirecționați către noi investiții în unitățile medicale.
Consilierii județeni au fost prezenți la ședința de îndată, programată vineri, unde au votat trei proiecte de hotărâre cu caracter urgent. Unul dintre ele viza stabilirea venitului pentru membrii Consiliului de Administrație al Companiei de Apă, iar celelalte două sunt legate de promovarea unor proiecte de investiții în infrastructura de sănătate cu fonduri europene, de care ar urma să beneficieze atât Spitalul Județean Buzău, cât și cel din Râmnicu Sărat.
Practic, Consiliul Județean va recupera sumele pe care le-a investit, în ultima perioadă, în dotarea unităților medicale. Vestea bună este că banii recuperați de la Uniunea Europeană vor fi redirecționați tot către reabilitarea și dotarea unor secții medicale.
O altă veste îmbucurătoare ce vizează tot domeniul medical este aceea că proiectul care vizează extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău a fost declarat eligibil și urmează ca, în următoarea lună, să fie semnat și contractul de finanțare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ