FONDURI EUROPENE PENTRU AMBULATORIU

0
31

Un proiect referitor la dotarea cu echipamente a Ambulatoriului Spitalului Judeţean a fost votat în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, de vineri dimineaţă. Hotărârea trebuia aprobată, în regim de urgenţă, pentru ca implementarea proiectului, cu finanţare europeană, să nu aibă de suferit.
Principalul punct de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean l-a constituit proiectul referitor la dotarea Ambulatoriului de specialitate integrat al Spitalului Județean de Urgență Buzău, care urmează a se derula prin intermediul unui nou program cu finanțare europeană. Proiectul a fost pus la punct de către echipa de implementare, formată din specialiști de la Consiliul Județean și din cadrul spitalului. Pentru a fi propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, avea nevoie de acordul consilierilor județeni, acord care trebuia să fie dat cât mai curând, pentru aprobarea proiectului şi pentru aprobarea sumelor de cofinanţare ce revin Consiliului Judeţean.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2 milioane de euro, iar cea mai mare parte din această sumă urmează să fie alocată din fonduri europene. Și Consiliul Județean va avea o contribuție financiară, reprezentând 2% din valoarea totală. De asemenea, din bugetul județului vor mai fi suportate și eventualele cheltuieli neeligibile, precum și cheltuielile conexe ce pot apărea pe durata implementării. După ce proiectul se va finaliza, Consiliul Județean va asigura și fondurile necesare asigurării mentenanței aparaturii și celorlalte dotări noi ale ambulatoriului spitalului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ