FONDURI EUROPENE PENTRU DEZVOLTAREA BUZĂULUI

0
37

Săptămâna aceasta Primăria Municipiului Buzău a semnat încă un contract finanțat de Uniunea Europeană, cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Est, în valoare de circa 18 milioane de euro. Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea de piste pentru bicicliști și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău. Cele trei străzi sunt: Bulevardul Unirii, Strada Transilvaniei până la Fabrica de Bere și Bulevardul Industriilor. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care a anunţat semnarea contractului de finanţare printr-un mesaj pe o reţea de socializare se arată încrezător că în toamnă vor putea înecpe lucrările.
“Sperăm ca cel târziu în această toamnă să începem efectiv lucrările de execuție.
În total s-au atras direct în ultimii trei ani peste 48 de milioane de euro, iar prin intermediul Companiei de Apă, pentru investiții în infrastructura de apă și canalizare din municipiul Buzău, încă 75 de milioane de euro” a transmis primarul Constantin Toma.
Edilul şef al Buzăului a mai precizat că, în acest moment în Primărie se lucreazî deja la viitorul program de finanțare de la U.E., pe perioada 2021-2026, unde speră să fie atrase direct peste 130 de milioane de euro, pentru proiecte ce vor schimba definitiv Buzăul în bine.

Laurențiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ