FONDURI PENTRU APICULTURĂ

0
60

Cererile de intenție pentru apicultorii și asociațiile apicole, care cer sprijin financiar, trebuie depuse, prin mijloace electronice, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Buzău, până la sfârșitul lunii mai.
La Buzău, un județ cu foarte mulți apicultori și asociații de profil, numai anul trecut, peste 500 cereri de sprijin au fost depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Apiculorii depun cereri pentru achiziție de echipamente, medicamente și cutii pentru familii de albine. Anul acesta, programul prevede câteva modficări.
Dacă anul trecut depuneau doar apiculorii, în mod direct, cereri de plată, pentru anul acesta programul introduce activități specifice și pentru asociațiile apicultorilor.
Reprezentanţii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură precizează că doar cei care vor depune cereri de intenție, însoțite de documente justificative și angajamentul că vor derula activitățile apilcole, vor avea dreptul să solicite finanţare. Termenul de plată a fost stabilit pentru sfârșitul lunii iulie.
Scopul Programului Național Apicol este de a promova produsele apicole și de a sprijini apicultorii în activitățile pe care le desfășoară.

Sîrbescu Iuliana/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ