FORŢA FEMININĂ A “MASCAŢILOR”

0
66

Aura este singura luptătoare a Serviciului pentru Acţiuni Speciale

Într-o meserie dură în care forţa fizică face legea, cea de luptător în serviciile speciale ale Poliţiei, s-ar putea crede că doar bărbaţii reuşesc. Adevărul este însă, altul, iar dovada este Aura Erdem, singura femeie din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău. Aura s-a impus în faţa colegilor săi, bărbaţi, a câştigat respectul acestora, şi este un membru de bază al echipei, “mascaţilor” de la Buzău.
Astăzi o misiune reușită, poate prea matinal pentru cei deranjați de loviturile berbecului în ușă, mâine pe vârful Penteleu, apoi într-o competiție care poate presupune un maraton sau o cursă cu obstacole. Astfel o văd colegii pe Aura Erdem, singura luptătoare din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Poliţiei Buzău. Şi-a dorit, şi a reuşit să intre într-un mediu care ar părea mai degrabă exclusiv masculin. De ce a lăsat postul de la o secţie de poliţie pentru a se alătura mascaţilor de la Acţiuni Speciale? Pentru că îi plac provocările.
Intrarea în trupele speciale ale Poliției nu a fost dificilă pentru Aura, o femeie puternică, obișnuită cu efortul fizic.
A fost sportivă, a făcut handbal de performanţă, dar în urma unei accidentări a fost nevoită să renunţe. Acum acceptă cu bucurie orice provocare, munca de zi cu zi fiind mult mai plăcută având în vedere pasiunea pentru mișcare.
Pentru colegi, Aura este un partener de nădejde, pe care se bazează la fiecare misiune, oricât de dificilă ar fi.
Aura este un câştig pentru echipa din care face parte, iar şeful ei spune că poliţista nu are nevoie să fie tratată special pentru că este femeie.
Meseria dură pe care şi-a ales-o nu a făcut-o pe Aura să-şi piardă feminitatea. În afara serviciului este mamă şi soţie. Este căsătorită și are un băiețel de 3 ani, care, deja îi împărtăşeşte pasiunea pentru sport. După ce schimbă uniforma cu hainele civile, Aura are nu se fereşte nici de treburile casnice.
Meseria de luptător la “Acţiuni Speciale” este una periculoasă, recunoaşte Aura. Din fericire pentru ea, familia îi respectă alegera şi o susţine din toate punctele de vedere.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ