FORŢAT SĂ ÎŞI DEA DEMISIA? Fostul director al spitalului din Săpoca, schimbat politic

0
356

Dumitru Popescu, fostul director al Spitalului Săpca acuză faptul că schimbarea sa a fost una politică, întrucât Ministerul Sănătăţii nu avea nici un motiv să nu îi prelungească şederea în cea mai înaltă functie a unităţii spitaliceşti din Săpoca. Chiar şi aşa, Popescu şi-a anunţat intenţia de a participa la concursul din vară care desemna noul director al spitalului.
Dumitru Popescu, fostul director al Spitalului Săpoca a fost deranjat de decizia Ministerului Sănătăţii de a nu îi mai prelungi contractul de manager cu încă trei luni zile şi de a reveni pe funcţia denţinută iniţial, cea de director economic.
Acesta consideră că neprelungirea mandatului său şi numirea medicului Viorica Mihalaşcu în funcţia de manager al unităţii spitaliceşti are conotaţi politice.
Potrivit unor surse, Popescu a fost „forţat” să se pensioneze, însa aceasta nu a fost de acord, solicitând prelungirea mandatului. Sefii din Ministerul Sănătății i-au reproșat lipsa de implicare, dar și tăcerea cu care a trata cazul unui pacient cu tulburări psihice, evadat din secția de la Ojasca în luna noiembrie şi ulterior găsit mort în pădurea din vecinătatea localităţii.
Dumitru Popescu a părăsit Spitalul Săpoca după 30 de ani de activitate, timp în care a ocupat funcțiile de şef serviciu financiar, director economic sau manager. lui Dumitru Popescu va fi ocupat acum de medicul Viorica Mihalașcu. Numirea s-a făcut vineri, prin ordin al ministrului Sănătăţii și va ocupa cu titlu de interimar această funcție, până la ocuparea postului prin concurs.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ