Forțele de Muncă, mobilizate pentru refugiați

0
6

Se pot angaja timp de 9 luni fără dificultăți birocratice
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă este pregătită să ofere asistență ucrainienilor refugiați dacă în următoarea perioadă vor dori să lucreze pentru scurt timp la Buzău. Există trei criterii simple pe care cetățenii ajunși la noi în țară trebuie să le îndeplinească.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău informează că cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze nu au nevoie de aviz pentru angajare.
După dobândirea unei forme de protecție internaţională, refugiații se pot înregistra în evidențele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă beneficiind gratuit astfel de măsurile de stimulare a ocupării. Printre ele medierea muncii prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, informarea şi consilierea profesională prin care se oferă un ansamblu de servicii acordate în mod gratuit sau formarea profesională. Pe de altă parte, AJOFM precizeză că nu există un impact major asupra pieței locale a forței de muncă deoarece nu există firme în Buzău care să desfășoare contracte în zonele lovite de război.La acest moment, potrivit statisticilor AJOFM, în județul Buzău sunt disponibile peste 300 de locuri de muncă vacante.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ