Fost șef al IPJ: “Legislația nu protejează cetățeanul”

0
25

Se cere întărirea legii în fața infractorilor
Infracțiunile comise de către unii dintre cei mai căutați interlopi ai României și atitudinea pe care o au față de autorități erodează încrederea populației în aplicarea legii, este de părere un fost inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. Sindicatele din Poliție cred că infractorii sunt relaxați tocmai din pricina unei legislații permisive sau a unor interpretări greșite, portițe de scăpare chiar și în situația unor infracțiuni deosebit de grave.
Vorbim despre buzoianul Florin “Anaser” Duduianu, aflat pe lista celor mai căutați interlopi de Poliția Română, pentru care instanța a emis un mandat de arestare preventivă încă din anul 2020. Cu toate acestea transmite online că nu dorește să colaboreze cu poliția. Atitudinea pe care o au astfel de persoane, precizează un fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, afectează încrederea populației în lege.
Sindicatele din Poliție vorbesc despre slăbirea autorității. Astfel de episoade sunt datorate tocmai faptului că legile nu mai sperie fie pentru că nu sunt aplicate așa cum trebuie fie pentru că nu mai corespund realităților de zi cu zi.
Pe numele lui Florin Duduianu, a fost emis în data de 14 august un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ