FOȘTI PREFECȚI, BUNI DE PLATĂ

0
185

Magistrații au dat câștig de cauză prefectului Buzăului, Carmen Ichim în dosarul Anica Neacșu în care, șeful Casei Albe a contestat măsura potrivit căreia era obligată la plata unei amenzi judiciare pentru nepunerea în posesie. Instanța a decis ca foștii prefecți George Sava și Maria Buleandră să plătească aceasta amendă, ce se ridica la aproape 950 de milioane de lei vechi.

Dosarul Anica Neacșu vizează nerespectarea unei sentinte definitive cu decizie de executare din 2012- 2013, privind punerea în posesie a unei suprafete de teren. Dosarul este vechi, mai exact din 2006, iar prima sentinta a fost data in 2009.  Anica Neacsu solicita punerea in posesie pe un teren de 5,22 de hectare în localitatea Săgeata, însă Agentia Domeniile statului au transmis o adresa prin care anunta ca nu exista teren în zona solicitată. Prin urmare, s-a găsit o soluție în localitatea Cilibia. Astfel, în cursul lunii iunie 2017, s-a reușit punerea în posesie a unui teren de aproape 5,22 de hectare în localitatea Cilibia. Instanta  insa nu a tinut cont de acest fapt și a menținut aplicarea amenzii judiciare atât împotriva prefectului care este în funcție, cât și împotriva prefecților care au fost în perioada 17.02.2014-29.09.2015.  

În ședința din 7 septembrie 2017, magistratii au decis ca amenda de aproape 950 de milioane de lei vechi sa fie achitata de fostii prefecti George Sava și Maria Buleandră.

Carmen Ichim declara ca este o nedreptate ca prefectul și Instituția Prefectului să răspundă pentru niște acțiuni pe care nu le face și nu poate fi direct răspunzător.

Decizia instanței din sedinta de 7 septembrie 2017 a fost trimisa Directiei pentru Finante Publice Buzau pentru executare. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ