FRACTURĂ PE COLOANA VERTEBRALĂ A MOLDOVEI – A7

0
4

Licitația pentru tronsonul Ploiești-Buzău întârziată
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că deși în data de 13 decembrie ar fi trebuit evaluate ofertele și stabiliți câștigătorii pentru construirea Autostrăzii A7, tronsonul Ploiești-Buzău, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, acuză fostul șef de la Transporturi, câștigătorii vor fi anunțați abia la anul ceea ce determină o întârziere în calendarul lucrărilor, o fractură pe coloana vertebrală a Moldovei.
Cu toate că autoritățile au anunțat evaluarea ofertelor și desemnarea câștigătorilor pentru construirea Autostrăzii A7, tronsonul Ploiești-Buzău până în data de 13 decembrie, acest lucru nu s-a întâmplat. Informația a fost făcută public de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă:

SURSA CĂTĂLIN DRULĂ FACEBOOK
“Pe 13 decembrie, ar fi trebuit finalizată evaluarea ofertelor depuse pentru construirea A7 Ploiești – Buzău și anunțați câștigătorii celor 3 secțiuni. Nu s-a întâmplat, iar noul termen a fost amânat pentru 2022. Acest sector de 63 km de autostradă a fost lansat în licitație pentru execuție în iunie, iar în septembrie s-au depuse ofertele. Pe celelalte tronsoane ale A7 între Buzău, Focșani, Bacău și Pașcani toate termenele stabilite în mandatul meu cu CNAIR și cu proiectanții au fost încălcate în ultimele 3 luni. Nu s-au obținut acordurile de mediu, nu s-au aprobat investițiile prin HG în Guvern”.
Prin urmare calendarul stabilit inițial privind procedurile și lucrările de construcție sunt întârziate.

SURSA CĂTĂLIN DRULĂ FACEBOOK
“Șansele ca vreunul dintre aceste sectoare să fie lansat în licitație de execuție până la finalul anului sunt practic inexistente. Am reușit în acest an să obțin finanțarea europeană prin PNRR pentru Autostrada A7 Ploiești – Pașcani, un proiect major de 3 miliarde de euro și 320km lungime, ce ar trebui să conecteze rapid și sigur Moldova de București și sudul țării. Însă PNRR are termene clare: în 2024, A7 trebuie să fie 50% construită. Iar în 2026 trebuie să fie toată gata. Autostrada A7 și finanțarea obținută nu au voie să rămână doar pe hârtie.Moldova merită mai mult”, a transmis fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ