Francofonie la Primărie

0
3

“Tineri buzoieni în capitale europene”, premiați de administrația locală
Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Centrul Cultural Educațional Alexandru Marghiloman și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu Buzău au organizat cea de-a XI-a ediție a Academiei Francofone de Vară ”Voluntariat pentru comunitate”. Elevii participanți la tabără și la proiectul “Tineri buzoieni în capitale europene” au fost premiați de către reprezentanții Primăriei Buzău, în cadrul festivității organizate la sediul instituției.
78 de elevi din România, Franța, Belgia, Congo și Republica Moldova au fost premiați de către reprezentanții Primăriei Buzău după ce au participat la proiectul “Tineri buzoieni în capitale europene” desfășurat la Poiana Pinului.
Prin intermediul limbii franceze, au fost organizate ateliere de jocuri de cooperare, abilități practice, muzică și dans francofon din Africa, karate și jocuri acvatice și alte activități cultural-educaţionale care au promovat diversitatea culturală şi voluntariatul pentru comunitate. O activitate care i-a încântat pe elevii participanți.
Proiectul Centrului Francofon Internațional urmăreşte să creeze un ecosistem francofon de tineri, profesori şi părinţi care să dezvolte proiecte în țările pe care le reprezintă. Exersarea limbii franceze, multiculturalitatea, dezvoltarea competențelor sociale a spiritului de echipă reprezintă scopuri definite ale proiectului internațional.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ